Indonésie Sumatra Kerinci

Značka: Kafe Křižka

Karamel, citrusy, meruňky

Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang

Zpracování: Natural

Region: Kerinci, Sumatra

Oblast: Gunung, Tujun

Farma: Koerintji Barokam Bersama

Nadmořská výška: 1400-1700m.n.m.

Příprava vhodná jak na espresso i alternativy

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 333/250 333/500 Zvolte variantu
320 Kč 340 Kč od 320 Kč
Indonésie Sumatra Kerinci
Značka: Kafe Křižka

V Indonésii zpracovávají kávu metodou  Giling Basah (anglicky wet hulled), ta je podobná metodě "honey", odlišuje se tím, že po odstranění slupky a dužiny jsou zrna krátce vysušena a zbylá dužina s pergamenovou vrstvou je odstraněna za  vyšší vlhkosti zrn (25 - 50 %). Tento proces se používá jen v oblastech světa s vyšší vlhkostí, je totiž náročnější na zpracování.

Družstva Koerintji Barokah Bersama se nachází na úpatí největší hory ostrova, sopky Kerinci. Kolem sopky roste díky sopečné půdě bujná vegetace. Družstvo bylo založeno teprve  roku 2017 a již má v provozu plně vybavenou pražírnu a centrum pro cupping. Farmáři mají k dispozici technickou podporu a dostávají sazenice stromů pro zastínění farem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: