Indonésie Sumatra Kerinci
Karamel, citrusy, meruňky
Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang
Zpracování: Natural
Region: Kerinci, Sumatra
Oblast: Gunung, Tujun
Farma: Koerintji Barokam Bersama
Nadmořská výška: 1400-1700m.n.m.
Příprava vhodná jak na espresso i alternativy
V Indonésii zpracovávají kávu metodou Giling Basah (anglicky wet hulled), ta je podobná metodě "honey", odlišuje se tím, že po odstranění slupky a dužiny jsou zrna krátce vysušena a zbylá dužina s pergamenovou vrstvou je odstraněna za vyšší vlhkosti zrn (25 - 50 %). Tento proces se používá jen v oblastech světa s vyšší vlhkostí, je totiž náročnější na zpracování.
Družstva Koerintji Barokah Bersama se nachází na úpatí největší hory ostrova, sopky Kerinci. Kolem sopky roste díky sopečné půdě bujná vegetace. Družstvo bylo založeno teprve roku 2017 a již má v provozu plně vybavenou pražírnu a centrum pro cupping. Farmáři mají k dispozici technickou podporu a dostávají sazenice stromů pro zastínění farem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.