Brazilie Starfruit
Květinová fialka- maruňky-karamel-růže
Odrůda: Catuaí 99
Zpracování: Honey, 3x fermentovaná
Nadmořská výška: 980-1500 m.n.m.
Region: Cerrado Minero, Minas Gerais
Farma: Estrela, Recanto
Farmář: Rafael Vinhal
89,5 SCA bodů
Příprava. Alternativy
Tato káva je zpracována jako 3× fermentovaná honey káva. Po mechanickém sběru a vytřídění pomocí floatingu byly kávové třešně fermentovány 60 hodin aerobně „nasucho“. Tedy v celých třešních volně na vzduchu. Pak, aby teplota příliš nevzrostla, byla káva prudce zchlazena studenou vodou – proběhl tzv. termální šok. Druhá fáze fermentace probíhala také ještě v třešních a to anaerobně a opět nasucho po dobu 175 hodin. Pak prošly třešně odslupkováním a fermentovaly se anaerobně po dobu dalších 120 hodin. Káva se sušila po dobu 19 dní.
Rafael Vinhal je velký experimentátor. Kombinuje různé fermentace a dosahuje tak exkluzivních kávových mikrolotů z jinak běžně pěstovaných odrůd. Chutě, které tyto kávy nabízejí, jsou vyjímečné a různorodé. Můžou to být višně v čokoládě, kokosové mléko, nebo třeba skořicové sušenky. Rafael je navíc takový profík, že umí tyto procesy každoročně replikovat.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.